Meiden bezoeken de Fietswerkplaats

Girlsday 2018: Technika 10 meiden naar de Fietswerkplaats

Technika 10 Keistad deed voor de 13e keer mee aan Girlsday, een dag waarop meisjes van 10-15 jaar kennis kunnen maken met technische bedrijven. Dit jaar zijn de meiden naar De Fietswerkplaats geweest. Na een hartelijke ontvangst door eigenaar Ton en zijn medewerkers konden ze na wat uitleg aan de slag. Een band plakken, een fietslamp maken, ketting erop leggen, fietsnaaf  repareren, spaken stellen , een fiets schoonmaken… veel lol en veel geleerd. ‘Wel een geluk dat we ze hadden geadviseerd oude kleren aan te doen. Want fietsen herstellen is leuk, maar je handen worden er wel zwart van. De meesten zijn wel wat gewend van de Technika 10 technieklessen, maar toch.’

De Fietswerkplaats is 5 jaar geleden opgericht door Ton Beckers. Zijn doel is met het opknappen van fietsen betaald werk te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. En dat lukt prima. Veel van zijn vroegere medewerkers zijn na een leuke, leerzame tijd bij de Fietswerkplaats, doorgestroomd naar een vaste baan elders.
Rijk wordt hij er niet van. Elke gerepareerde fiets levert geld op, maar daar moeten dan wel de onkosten nog van af. En je moet ook wel flexibel zijn, want De Fietswerkplaats is al een paar keer verhuisd, van de ene goedkope locatie naar de andere: van de Hof der Toekomst naar een leegstaande school in Liendert,  van de voormalige bibliotheek in Zielhorst naar het Neptunusplein, en dan nu naast de Kringloop in de Isselt. ’Toch elke keer weer spannend of je klanten je nog steeds weten te vinden.’ Omdat de locatie nu niet meer midden in een woonwijk ligt, kunnen fietsen ook worden gehaald en gebracht.

 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd en getagd met .