Bezoek aan deeltjesversnellers-fabriek HVE erg geslaagd!

Op 24 april hebben we met 28 meiden een bezoek gebracht aan High Voltage Engineering in Amersfoort, een bedrijf, dat deeltjesversnellers maakt. Deeltjesversnellers worden gebruikt voor onderzoek naar materialen, bijvoorbeeld om de ouderdom ervan van te bepalen. Hieronder het verslag van Puck Boelens en Tessa van den Eshof, twee deelneemsters.

Puck (10 jaar):
“Met Technika 10 Keistad hebben we elk jaar een uitje. Dit jaar was het High Voltage. Daar maken ze deeltjes versnellers. Over de hele wereld zijn er maar twee bedrijven van. Eentje in Amerika en hier in Amersfoort. Een hele eer om daar dus te mogen komen kijken. Je mocht ook een vriendin meenemen.
We kwamen in de kantine. Toen werden we in 2 groepen verdeeld. De ene groep kreeg eerst de rondleiding en moesten daarna zelf iets maken. En de andere groep anders om. We kregen een rondleiding door het gebouw.Ze vertelde heel veel informatie. Bijvoorbeeld dat de grootste deeltjes versneller 8 meter lang is. Er werken daar maar 6 vrouwen van de 80/90 mensen. Ze hopen dus dat meer vrouwen zich gaan interesseren in de techniek. We kregen ook nog een hanger met onze eigen naam er op.
Toen kwamen we weer in kantine. We gingen iets solderen. Je ging het ijzerdraad solderen. Je mocht zelf weten wat je ging maken. Je mocht ook iets namaken. Je werd goed geholpen door de mensen daar. Het was een leuke dag geweest! Met super veel informatie! Het was echt zeker weten de moeite waard om daar heen te gaan!”

Tessa (11 jaar):
“Hoi, dit is mijn verslag: er waren aardige mensen en ik heb veel info gehad door de entousiaste rondleiders. Jullie hebben de dingen goed voorbereid en ook leuk dat we zelf iets moctehn maken en ik hoop ook dat ronald leuke foto‘s heeft kunnen maken. En ik ben vet zo trots als julie dat wij een van de 2 fabrieken hebben. Groetjes Tessa”

Geplaatst in Niet gecategoriseerd en getagd met , , .

Geef een reactie