Girltec – techniekcursussen

Op deze pagina tref je de Girltec cursussen. Bij al deze cursussen maak je met gereedschappen leuke werkstukken. De genoemde leeftijden zijn vanaf leeftijden. Maar de cursussen zijn ook heel geschikt voor jongeren in klas 1 en 2 van de middelbare school. Want hoe ouder je bent, hoe meer je aan kunt.
Wil je zien hoe zo’n les gaat, bekijk dan ons filmpje!

Of bekijk werkstukken die door de meiden op de cursussen zijn gemaakt.

Basis metaalgifplaatje008

Aan de hand van een werkstuk dat je tijdens de cursus maakt leer je verschillende technieken uit de metaalbewerking. Al snel hebben de begrippen popnagelen, omzetten en verspanen voor jou geen geheimen meer. Je leert veilig omgaan met gereedschappen en je maakt leuke werkstukken zoals een pennenstandaard, een mobielhouder of sieraden.
Voor meiden vanaf groep 6.

Basis houtgifplaatje001

Op een leuke manier en in een gezellige sfeer leer je stap voor stap de kneepjes van het vak. Je leert omgaan met allerlei gereedschappen, timmeren, zagen, boren. Je maakt leuke werkstukken, zoals een tafeltje, een vogelhuisje, een kistje met geheime sluiting en nog veel meer. Voor meiden vanaf groep 6.

Vervolgcursus metaalgifplaatje005

Heb je de basiscursus metaal gedaan, dan kun je verder met de vervolgcursus metaal. Je maakt moeilijkere, maar ook mooiere werkstukken. Je mag de werkstukken zelf uitkiezen. Je leert ook werken met elektrisch gereedschap. Kijk maar eens naar het filmpje Robot gemaakt op de vervolgcursus Metaal, wat een leuk werkstuk de meiden hebben gemaakt.
Voor meiden vanaf groep 7.

Vervolgcursus houtgifplaatje004

Net als op de vervolgcursus metaal maak je op de vervolgcursus hout moeilijkere werkstukken. Je leert ingewikkelder constructies maken. Ook op deze cursus mag je zelf je werkstukken uitkiezen.
Voor meiden vanaf groep 7.

Bewegende constructiesgifplaatje002

Klinkt misschien moeilijk maar de cursus Girltec constructie is dat niet. Met wielen, assen en scharnieren maak je technische constructies die kunnen bewegen. Wat te denken van dansende meiden met snaarwielaandrijving, een voertuig op ballonnenenergie of een fabelvogel met krukas? Heb je zelf een leuk idee, dan kun je dat ook maken?
Op de Technika10 Pinterest pagina nog veel meer ideeën.
Voor meiden vanaf groep 6 en je hebt Basis hout al gedaan.

Elektriciteitgifplaatje009

Elektriciteit is overal om ons heen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Dat leer je eerst op de cursus iGirl elektriciteit. Daarna maak je bijvoorbeeld een bureaulamp.

Voor meiden vanaf groep 7.